Türkiye´de Ekol Belgelendirme´den alacağınız destek ile CE Sertifikası Almak İçin doğru adımı atmış olursunuz! Hemen arayın ve kısa sürede sizlere danışmanlarımız hizmet versin. Tüketiciler ürün seçerken genelde ihtiyacını karşılıyor olmasını baz alarak ekonomik seçimler yapar. Ancak bazı riskli ürünlerde kalite belirleyici olarak etkili bir kriter bulmak zordur. İşin bu kısmında devreye ulusal ve uluslararası sertifikalar ve belgeler devreye giriyor. Üretici olarak CE Sertifikası Almak İçin yetkili kuruluşlara başvurmanız gereklidir. Firmamız bu alanda yetkili bir kuruluş olarak gelen tüm destek taleplerine çözüm merkezi olarak hizmetler sunmaktadır. Gerek ülke piyasasında gerekse de Avrupa piyasalarında ürününüzün kalitesini belirleyen önemli bir belge olan CE sertifikası, mutlaka ürün ambalajı üzerinde görünür bir şekilde yer almalıdır. Ürün kalitesini belirleyen tek kriter olmasa da ürünlerdeki asgari kalite düzeyini belirlemek için çok önemli bir belgedir.
İşletme olarak bu belgeye sahip olduğunuzda ürünlerinize bu işareti ekleyerek ambalajlama yapmalısınız. Özellikle endüstriyel ürünlerin üreticileri AB mevzuatına uyum sağladığında Avrupa Ekonomik alanında ürünlerini rahatlıkla satışa sunabilir.
Üreticiler bu işareti ürünlerine eklemeli ve doğru bir şekilde kullanmalıdır. Üretici olarak nitelendirilen işletmeler bir cihazı kendi marka ismi ile pazara sunmadan önce tasarımından imalatına, paketlemesinden etkiletmesine tüm işlemlerinde sorumlu olan kişiler olarak tanımlanabilir. Bu belgeyi almak için adım adım işlerinizi yürütmek daha pratik ve hızlı bir süreç oluşturacaktır:
1. Öncelikle ürününüz için geçerli CE kurallarını bulmalısınız. Ürününüzün hangi ürün kapsamına girdiğini bularak o kategorideki gereklilikleri yerine getirerek belgelendirme sürecini takip etmelisiniz.
2. Ürünleriniz üçüncü bir taraf kuruluş tarafından test edilmesi gerekli ise bu değerlendirmeler konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu kuruluşlar ürünlerin geçerli mevzuatlara uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmek amacı ile uygulamalar yapar.
3. Ürünlerinizin belirlenen kurallara ne kadar uygun olduğunu değerlendirin. Üreticilerin uyması gereken kurallara modüller denilir. Belge alma konusunda üreticilere bilgi sağlayan 8 farklı modül vardır. Bu modüllerde şu başlıklar altında değerlendirmeler yapılır:
• Risk analizi
• Ürün testi
• Görsel inceleme
• Ürün etiketi
4. Teknik dökümanların oluşturulması ve saklanması gereklidir. Aksi belirtilmediğinde bir evrağın geçerlilik süreci 10 yıldır.
5. Üretici olarak tüm süreci tamamladığınızda ürünlerin geçerli kurallar kapsamında uyumlu olduğu belirtmelisiniz. Bu açıklama sorumluluk sahibi olan üretici tarafından yapılmalıdır. Bu açıklamaların yer aldığı uygun beyanı ile uygunluk beyanı bildirilir.
Konu ile alakalı en iyi bilgiyi EKOL BELGELENDİRME danışmanlarından alabileceğinizi unutmayınız!
Ürünlerin piyasaya sürülmeden önce CE işareti olması gerekli değerlendirmeler ve denetlemelerden geçtiğini gösterir. Bu alanda CE Sertifikası Almak İçin firmamızdan destek taleplerinde bulunabilirsiniz. Bu belge işletme olarak pek çok avantajı beraberinde getirir. Bu avantajlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
*Üreticiler farklı ülkelere ürün satma avantajı olur
*İşletmelerin marka değeri artar
*Ürünlerinizin yurt dışı pazarında daha fazla tanınır
*Müşteri memnuniyeti garanti edilir. Tüketiciler ürün tercihlerinde bu işareti görmek ister
*Kalite açısından CE işaretine sahip ürünler gerekli denetimlerden geçtiğini kanıtlamış olur.
CE belgesi bir zorunluluk olmasa da üretici ya da işletme sahiplerinin ürünlerini daha geniş pazarlara taşıyabilmesi önemli bir anahtardır. Bu nedenle gerekli kurallara uyumluluk sağlayarak bu belgenin alınması ürün satışında önemli başarılar sağlar. Firmamızdan belgelendirme sürecinin tamamı için destekler alabilir ve belgelendirme sürecinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.
Ekol Belgelendirme danışanlarına TIKLA ARA butonlarından hemen ulaşabilirsiniz.