CE Teknik Dosyası hazırlatmak isteyen her işletmenin ilk tercihi Ekol... Firmamızda ihtiyacınız olan CE Belgelendirme sistemleri için gerekli olan teknik dosyaların en hızlı şekilde hazırlandığı firmaya hoşgeldiniz.
Ce belgelerinin aşaları esnasında ihtiyacınız olan ve Ce belgesini kullanabilmeniz için enge olabilecek bir durumun söz konusu olmadığını, ürünleriniz ile alakalı yönetmelik ile uygunlukların olduğunu, ürünlerin uygun olduğunu kanıtlayabildiğiniz dökümanların bir araya gelmesi ile teknik dosya ortaya çıkmaktadır. Firmamız sizlere hem teknik dosya hazırlama hemde ce belgesi alma çalışmalarınız için en iyi hizmeti verebilmektedir. Ekol Belgelendirme " teknik dosya hazırlama " hizmeti için Türkiye´nin her yerinde firmaların yanında olabilmektedir.
Avrupa Birliği yönetmelikleri, ürünleriniz için CE belgesine sahip olabilmeniz için bir çok dökümantasyonu açıklamış ve sizlerden talep etmiştir. Teknik Dosya´nızın olması Ce belgesini alabilmeniz için dökümanların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Ürünlerinizin istenilen tüm detaylara, gerekliliklere uygun olduğunu gösterebileceğiniz teknik dosyaların firmanızda muhafaza edilmesi gerekir. Genel olarak bir ürün için hazırlanan teknik dosya son üretim tarihi itibari ile en az 10 sene saklanmak zorundadır.
Ekol Belgelendirme sitesinin CE BELGELENDİRME menüsünde yer alan Teknik Dosya Hazırlama ile ilgili içeriğimizi inceleyerek daha fazla bilgiye erişebilirsiniz. Aklınıza takılan sorular ve sorunlarınız için hemen incelediğiniz web sitemizin iletişim sayfasında bulunan numaralarımız ile irtibata geçmenizde ayrıca mümkündür.
TEKNİK DOSYA DANIŞMANLIĞI
Teknik dosyalar için istenilen detaylara birazdan göz atacağız lakin kısaca bahsetmek gerekirse bunların en önemli olanı cihaz tanımları, etiketlemeler, kullanma klavuzlarıdır. Ürünlerinizin her birinin detaylı bir şekilde istenilen prosedürlere uygun kullanma klavuzu olmalıdır. Temel olan gerekliliklerin tamamının kontrollerini yaptırmalısınız. Teknik dosyalar istenildiği zaman firmanız tarafından denetçilere sunulmalıdır. Bundan ötürü firmanızda saklamalıdır. Risk yönetimini yapmanız istenilen her ürün için tasarım aşamaları, üretim bilgileri de bu dosya türünde yer almaktadır. Bir çok adımı bulunan teknik dosya hazırlama işlemleri için destek almadan ilerleyebilmeniz çok mümkün değildir. Bu bağlamda Ekol Belgelendirme olarak her sektöre, her faaliyet alanına ve her firmaya bu hizmeti en uygun fiyatlardan verebiliyoruz. Desteğe ihtiyaç duyduğunuz anda hemen bizi arayabilir, bize yazabilir ve bize danışabilirsiniz.
TEKNİK DOSYA İÇERİĞİ
Teknik dosyanın içeriğinde olması gereken bazı önemli maddelere ve dosya başlıklarına gelin hep birlikte göz atalım. Ancak bilmenizi isteriz ki, bunlar yalnızca ana maddelerdir, daha birden fazla detay bulunmaktadır ve bu detaylarda en ufak bir hata kabul görmez ve ürününüzün CE Belgesi alabilmesi için bazı pürüzleri beraberinde getirebilir. İşlemlerinizin hızlı, doğru ve sistematik bir biçimde ilerleyebilmesi için Ekol Belgelendirme danışmanlarına çekinmeden sorabilirsiniz. Teknik dosyanın içeriğinde neler var?
* İmalatçı firma hakkında bazı istenilen bilgiler
* AT Uygunluk Beyanı
* Üretilen ürün hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı döküman
* Üretilen ürün ile ilgili teknik bilgilerin yer aldığı dökümanlar
* Ürününüzün kullanım klavuzu
* Ürününzün bakım klavuzu dökümanları
* Ürünün elektrik çizimleri var ise bunlar, yok ise gerekli prosedürlere uygun olan, talep edilen dökümanlar
* Ürününüzün teknik çizimleri
* Ürününüzün gerekli bilgi ve uyarıları ile ilgili dökümantasyon ve bilgiler
* Uygulanmış olan yönetmelikler listesi
* Uygulanmış olan standartlar listesi
* Ürününüzün uygulanan testlerinin raporları
* Ürüne ait olan risk analizleri ve bu analizlerin geniş listesi
* Ürün için teknik dosya hazırlama ve saklamanın prosedürleri.
Daha fazla bilgi ve detay için hemen incelediğiniz sitemizdeki Ekol Belgelendirme numaralarını arayabilirsiniz.