ÇEVRE EĞİTİMLERİ
Günlük yaşantımızın en önemli problemlerinden olan çevre sorununun çözüme ulaşması için toplumu bilinçlendirici eğitim çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Gerçekleştirilecek eğitim çalışması ile çevre bilincine sahip kişilerin yetiştirilmesi amaçlanmalıdır. Çevre eğitimi kursiyerlerin bilişsel öğrenimlerine seslenir. Tutum, değer yargıları, bilgi ve yetenek gelişimi ile çevreyi koruyan ve güzelleştiren etkinlik sonuçlarının gösterilmesi eğitim sürecini oluşturur. Çevre eğitimi okul öncesi dönemde başlamalıdır. Çünkü değer yargıları ve tutumlar genç yaşta ortaya çıkar. Bu sebeple küçük yaşlarda çevre ilişkileri, empati gelişimi ve çevre sevgisi oldukça önemlidir. Bu oluşum çevrenini korunması ve çevreyi güzelleştirecek etkinliklerin gösterilmesi anlamına gelmektedir.
Çevre kirliliğinin oluşumunda etkisi olan doğal etmenler depremler, volkanik patlamalar, seller gibi doğa olayları ve doğadan kaynaklı oluşum gösteren olgulardır. İnsanlar tarafından kaynaklanan ve oluşan etmenler ise evlerde, işyerlerinde ya da araçlarda kullanılan petrol ve benzeri yakıtlar, kalitesiz kömürler gibi yakıtların bilinçsizce ve aşırı şekilde kullanılması, sanayi atıklarının ve evsel atıkların bilinçsizce doğaya bırakılması ya da uygunsuz alanda biriktirilmesi gibi örneklerden çok fazla sıralanabilme imkânı vardır.
Çevre Eğitimleri
EKOL Belgelendirme Kuruluşu olarak; İşletme, okul, hastane, toplu konut alanları gibi yerlerde uygulanan çevre yönetiminin daha etkin gerçekleştirilebilmesi, doğru şekilde uygulanması ve tüm bireylerin katılımının sağlanması amacıyla;
* Çevre mevzuatı
* Çevre kavramı
* Çevre kirlilik çeşitleri ve korunma yolları
* Atık yönetimi
* Kaynağında ayrı toplama
* Geçici depolama
* Sıfır atık uygulamaları
* Bireysel sorumluluklar
* Kurumsal sorumluluklar
* İdari yaptırımlar
vb. konularda eğitimler ve farkındalık çalışmaları yapmaktayız. Bu kapsamda hizmet almak ve detaylı bilgiye ulaşmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.