Sepetim Sepetim

ECE-R Belgesi

Ekol Uluslararası Belgelendirme, kalite ve ECE-R belgelendirme süreçlerinde uzmanlaşmış bir kuruluştur. Amacımız, işletmelerin ürün ve hizmet kalitesini artırmalarına, süreçlerini iyileştirmelerine ve müşteri memnuniyetini sağlamalarına yardımcı olmaktır.

ECE-R belgelendirme standardı, kalite yönetim sistemi gereksinimlerini belirler ve bir organizasyonun müşteri memnuniyetini artırmak, süreçlerini iyileştirmek ve kalite performansını sürekli olarak izlemek için bir çerçeve sağlar. Ekol Belgelendirme gibi uluslararası belgelendirme kuruluşları, ECE-R belgesi almak isteyen firmalara destek sağlar.

ECE-R belgelendirmesi, işletmelerin kalite yönetim sistemlerinin uygunluğunu ve etkinliğini değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir. Ekol Belgelendirme, ECE-R belgesi almak isteyen işletmelere bu süreçte destek sağlamaktadır. Kalite yönetim sistemi belgesi almak, işletmelerin daha verimli, etkili ve rekabetçi olmasına yardımcı olur.

Biz, Ekol Belgelendirme olarak, müşterilerimize profesyonel ve güvenilir bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Uzman ekibimizle, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel çözümler üretiyor ve süreçlerini en iyi şekilde yönetmelerine yardımcı oluyoruz.

Sunacağımız hizmetlerin detayına www.ekolbelgelendirme.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sosyal medya linklerimizden bize ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/ekolbelgelendirme

https://www.instagram.com/ekolbelgelendirme/

https://www.linkedin.com/company/68143863/admin/

 

ECE-R BELGELENDİRME İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

  • Vergi Levhası
    • Faaliyet Belgesi

Ayrıca sistem denetimi olması durumunda ECE-R sistem dokümantasyonu (Yoksa da uzmanlarımız bu konuda size destek olacaktır.)

 

EKOL ULUSLARARASI BELGELENDİRME ECE-R BELGELENDİRME FAALİYET PLANI

ECE-R sistem kurulumu ve belgelendirme süreci oldukça detaylı bir süreçtir. Bu süreçte firmalar, Ekol Belgelendirme ile aşağıdaki adımları takip etmelidir:

  • Öncelikle, firmamız Ekol Belgelendirme ile iletişime geçmelisiniz. Bu iletişimde firma ihtiyaçlarını ve hedeflerini belirterek, belgelendirme süreci hakkında detaylı bilgiyi uzmanlarımız size sağlayacaktır.
  • Ekol Belgelendirme, firmanız için uygun olan ECE-R standardını son sürümünü belirler ve firmanız için bir teklif hazırlar. Bu teklif, belgelendirme sürecinin planı, süreçleri ve maliyeti hakkında bilgi içerir.
  • Firma, Ekol Belgelendirme ile anlaşma sağlar ve belgelendirme sürecine başlar. Bu süreçte, Ekol Belgelendirme uzmanları, firma süreçlerini analiz eder ve ECE-R standardı gerekliliklerine uygunluğunu değerlendirir.
  • Firma, eksikliklerin belirlenmesi durumunda, Ekol Belgelendirme tarafından sağlanan rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ile süreçlerini iyileştirir ve ECE-R standardı gerekliliklerini karşılayacak şekilde günceller.
  • ECE-R standardı gerekliliklerine uygunluk sağlandıktan sonra, Ekol Belgelendirme tarafından belgelendirme denetimi yapılır. Bu denetimde, firmanın ECE-R standardı gerekliliklerine uygunluğu değerlendirilir ve uygunluk durumu belirlenir.
  • Eğer firmanın ECE-R standardı gerekliliklerine uygun olduğu belirlenirse, Ekol Belgelendirme tarafından ECE-R sertifikası verilir. Bu sertifika, firmanın kalite yönetim sistemi gerekliliklerine uygun olduğunu gösterir.

ECE-R belgesi almak, firmanın süreçlerini iyileştirmesine ve müşteri memnuniyetini artırmasına yardımcı olur. Ekol Belgelendirme, ECE-R belgelendirme sürecinde firmalara rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunarak, bu süreci kolaylaştırır ve en iyi sonuçları elde etmelerine yardımcı olur.

 

ECE-R BELGESİ NEDİR?

Bir kuruluşun müşteri ve mevzuat şartlarını karşılamakta olan ürünleri sağlama yeteneği olduğunun kanıtlanması gerektiğinde ECE-R kalite yönetim sistemi belgesi müşteri memnuniyeti için önem taşır. Belgenin alınması için firmamızla iletişime geçebilir ve belge hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Müşteri memnuniyeti sağlanmak istendiğinde kalite yönetim sistemi devreye girmekte ve belgelendirme yapılarak sağlanmaktadır. Günümüzde teknoloji, bilgi ve iletişim gibi alanlarda yaşanan büyük gelişmeler kıyasıya rekabet ve ekonomik olarak yarışa sürüklemektedir.

Dünya ticaretinin küreselleşmesi rekabetin artmasını ve sınırlarını genişletilmesini sağlayarak yarış içinde olanların sayısında da artışa neden olmaktadır. Üstelik bu yarışa katılan kişiler de daha üstün kalite ve nitelikte olmaktadır. Müşteriler artık daha bilinçli ve bilgili hale gelmiş olduklarından beklentileri en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Müşterilerin beklentileri arttıkça bunların karşılanması için gerekli olan koşullar da yetersiz kalmaktadır. Bu durumda müşteri memnuniyetinin sağlanması için beklentilerin karşılanması gerekir.

 

ECE-R BELGESİ NE İŞE YARAR?

Kişilerin işletmelerinde ve şirketlerinde bulundurulan ECE-R belgesi ne işe yarar? Bu belgenin şirketlerde, işletmelerde ya da kuruluşlarda bulundurulması halinde buradaki kalite sisteminin varlığının kanıtlanması mümkün olur. Şirketlerin ya da işletmelerin sistemleri için verilmekte olan bir belgedir. Bundan dolayı kişiler bu belge ile en iyiyi hedefleyip bunun için neler yapılabileceğini görme imkanı elde edebilirler. Yani müşteri memnuniyeti, üretim, pazarlama ve satış, dokümantasyon, iletişim gibi her alanda işletme ve firmalara hizmet verir.

Kişilerin en iyiyi görmesinin hedeflendiği bu tarz işletmelerde kalite belgesinin olması sayesinde hem müşteri memnuniyeti artmakta hem de kalite ve konfor yükselmektedir. Bütün faaliyetler için kalite ve iyileştirme, gelişme, değişim gibi olumlu durumların sağlanması istenmektedir. Bunların sağlanması için de kalite belgesinin varlığı kişilere yardımcı olmaktadır. Bu nedenle firmanın kalkınması ve insanların en iyi şekilde ileriyi görmesi adına bu belge gerekli ve önemlidir.

Teknoloji ve iletişim alanında yaşanan gelişmelerle doğru orantılı olarak insanların da her türlü işletme ve kuruluştan iyi sonuç alma istekleri artmaktadır. Bu nedenle kişiler, üretim ve pazarlama konusunda olumlu sonuç alınması için müşterilere daha iyi etkileşim ve de memnuniyeti artırmaya çalışarak insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır. İşte böyle bir durumda kişiler için en iyi şekilde neler yapılacağına yönelik olarak kalite sistemi devreye girer. Müşterilerin mevcut ve gelecekteki istek, ihtiyaçlarının anlaşılması ve de bunun karşılanması bu belge ve sistem sayesinde mümkün olmaktadır.

 

ECE-R BELGESİ KAÇ YIL GEÇERLİ?

Kalite ve üretim, pazarlama konusunda kişilerin verim ve konforunu artırmakta olan ECE-R belgesi kaç yıl geçerli? Konusunda ise 3 yıl geçerlilik söz konusudur ve ilk belgelendirme tarihinden itibaren bu belge 3 yıl içerisinde kullanılmakta ve geçerliliği bulunmaktadır. Üstelik 3 yıl sonunda yapılan düzenleme ile yani geçerliliğin tekrar kazanılmasıyla kişiler en iyi şekilde en az maliyet ile belgeyi yenileyebilir. Bu maliyet çoğu zaman işletme ve kuruluşlardan dolar ve Euro kurundaki artışa bağlı olarak artmakta ve azalmaktadır. Aynı zamanda her ECE-R belgesinin verilmesinin ardından 1 yıl sonra olacak şekilde yıllık ara denetimlere sahip olmaktadır.

Denetim ücretlerinin de belirlenmesi açısından yaklaşık belge fiyatlarının 3’te 1’i belge fiyatının yarısı civarında olmaktadır. Bu nedenle kişiler bu oranlara bağlı kalınarak 3 yılın ardından geçerliliği dolan belgeyi yeniletebilir. Maliyet açısından ele alınacak olursa, her ne kadar 3 yıl boyunca geçerliliği olan belgelendirme kuruluşlarının da her yıl akreditasyon kurumlarınca denetlenmesi ve bu denetimler yapılırken ciddi sayılacak olan maliyetler ile ücretler göz önüne alındığında yıllık gibi olurlar.

Kişiler ilk kez ECE-R belgesi alacakları zaman yıllık olarak ödenecek ara denetim rakamlarında da ödenecek olan denetim miktarları öğrenilmektedir. Bu durumda kişiler başvuru ve belgelendirme işlemlerinin yapıldığı sırada her iki tarafın lehine olacak şekilde bu belgelerin kopyaları güvenli bir şekilde saklanmalıdır

 

ECE-R BELGESİ FAYDALARI NEDİR?

ECE-R belgesi, bir organizasyonun kalite yönetim sisteminin belirli standartlara uygun olduğunu ve sürekli olarak iyileştirildiğini gösterir. Bu belge, müşteri memnuniyetini artırmak, iş süreçlerinin etkinliğini artırmak, maliyetleri azaltmak ve ürün/hizmet kalitesini artırmak gibi pek çok fayda sağlar.

ECE-R belgesi almak, organizasyonlara aşağıdaki faydaları sağlar:

Müşteri memnuniyetinin artması: ECE-R belgesi, müşteri memnuniyetine odaklanır ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak kalite yönetim sisteminin iyileştirilmesini gerektirir.

İş süreçlerinin etkinliğinin artması: ECE-R belgesi, iş süreçlerinin standardize edilmesini ve iyileştirilmesini gerektirir. Bu sayede organizasyonlar, daha etkin ve verimli iş süreçleri oluşturabilirler.

Maliyetlerin azaltılması: ECE-R belgesi, organizasyonların kalite yönetim sistemlerini daha etkin ve verimli hale getirmelerine yardımcı olur. Bu sayede organizasyonlar, maliyetleri azaltabilirler.

Ürün/hizmet kalitesinin artması: ECE-R belgesi, organizasyonların ürün/hizmet kalitesini artırmalarına yardımcı olur. Kalite yönetim sistemi standartlarına uygunluk, daha iyi kalite kontrolü ve iyileştirme süreçleri ile sonuçlanabilir.

ECE-R belgesi, müşteriler, tedarikçiler ve paydaşlar tarafından güvenilir bir işletme olarak algılanmayı sağlar. Bu sayede organizasyonlar, pazarlama faaliyetleri ve rekabet avantajı elde etmek için de kullanabilirler.

 

 

ECE-R DANIŞMANLIK VE BELGELENDİRME SÜRECİ

  • Teklif talep sözleşmesi
  • ECE-R standart şartlarının değerlendirilmesi
  • Mevcut Durum Analizi
  • Eğitimler ile farkındalık oluşturulması
  • Operasyonel Süreçlerin izlenmesi
  • Dokümante bilgilerin hazırlanması
  • İç denetim
  • Yönetimi Gözden Geçirme
  • Denetim
  • Belgelendirme

 

DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ

  1. TARAFLAR: Ekol Belgelendirme
    MÜŞTERİ İSMİ (ÖRNEKTE Kİ GİBİ)

 

AMAÇ VE KAPSAM

ECE-R standart maddelerinin karşılığının dokümante şekilde izlenebilirliği için sistem kurulumu gerekmektedir. İşletmeler, planlama, uygulama ve kontrol et, önlem al döngüsünde rehberliğe ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda bizler, uzman ekibimiz ile ECE-R standart sisteminin kurulması, oluşturulması, iyileştirilmesi ve sürdürülebilmesi için gereken desteği sağlamaktayız.

 

DANIŞMANLIK ALT BAŞLIKLARI

  • Planlama:
    İşletmenin oluşturduğu dokümanların incelenmesi, kullanılan programların sisteme uygunluğunun tespiti, önceki denetim geçmişine bakılması ve planlama, hedef, misyon, vizyon ve ilkelerin belirlenmesi, organizasyon şeması ve görev tanımları.
  • Uygulama:
    ECE-R standart gerekliliği dokümanların hazırlanması ve operasyonel süreçlerin sisteme dayandırılması. Proses sorumluları ile işleyen süreçlerin değerlendirilmesi ve dokümante bilgilerin oluşturulması, iyileştirilmesi, sürdürülmesi.
  • Kontrol:
    Tüm sistem dokümanlarının hazırlanmasından sonra süreçlerin proses sorumluları ile birlikte kontrolü, eğitimi olmayanların eğitimlerinin tamamlanması ve iç denetim sürecinin tamamlanması.
  • Önlem alma:
    Değişim yönetim sisteminin aktifleştirilmesi ile birlikte her sürecin iyileştirilmesi. Gerek toplantılar gerek eğitimlerle de sistemin işlerliğini sağlamak ve geliştirmek.

 

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR

1. AY

2. AY

3. AY

ECE-R İçin Mevcut Durum Analizi

X

 

 

Hedef, strateji görev tanımları ve organizasyon belirlenmesi

X

 

 

Kuruluşun bağlamı ve uygulaması

X

 

 

Liderlik, risk ve fırsatlar hususlarının uygulaması ve dokümante bilgi

X

 

 

Operasyon süreçleri ve izlenebilirlik

X

 

 

Zorunlu eğitimlerin gerçekleştirilmesi (ECE-R Temel Eğitim - ECE-R İç Denetçi Eğitimi)

 

X

 

İç denetim gerçekleştirilmesi ve raporlanması

 

 

X

Yurtdışı denetim organizasyonu (Teklif ve denetim süreci)

 

 

X

 

 

ECE-R BELGELENDİRME

  • Hazırlık
    • Belgelendirme Başvurusu
    • Belgelendirme Denetimi
    • Denetim Raporu
    • Firmaya ECE-R belgesinin verilmesi

Kalite ve üretim, pazarlama konusunda kişilerin oldukça verim ve konforunu artırmakta olan ECE-R belgesi, üç yıl geçerli olmaktadır. İlk belgelendirme tarihinden itibaren bu belge üç yıl içerisinde kullanılmakta ve geçerliliği bulunmaktadır. Üstelik üç yıl sonunda yapılan düzenleme ile geçerliliğin tekrar kazanılmasıyla kişiler en iyi şekilde en az maliyet ile belgeyi yenileyebilir. Bu maliyet, çoğu zaman işletme ve kuruluşlardan dolar ve Euro kurundaki artışa bağlı olarak artmakta veya azalmaktadır. Aynı zamanda her ECE-R belgesinin verilmesinin ardından bir yıl sonra olacak şekilde yıllık ara denetimlere sahip olmaktadır.

 

REFERANSLAR

https://www.ekolbelgelendirme.com/referanslar/

 

Sıkça Sorulan Sorular
ECE-R BELGESİ AÇILIMI NE OLMAKTADIR?

 ECE-R belgesi, "Economic Commission for Europe - Regulation" ifadesinin kısaltmasıdır. ECE-R belgeleri, motorlu taşıtların ve bileşenlerin belirli güvenlik ve çevre standartlarına uygunluğunu belgelemek için kullanılır.

ECE-R BELGESİ NE İFADE EDER?

 ECE-R belgesi, onaylanmış bileşenler dâhilinde motorlu taşıtların Avrupa Birliği´nde karayollarında taşıması gereken koşulları sağladığını gösteren bir işaretleme ve sertifikalandırma sistemidir. Bu belge, araçların belirli güvenlik ve çevresel standartlara uygun olduğunu belgelemektedir.

ECE-R BELGESİ ZORUNLU MUDUR?

 Evet, Türkiye, Avrupa Birliği mevzuatına uyum sağlayarak benzer düzenlemeleri uygulamaktadır. Bu nedenle, Türkiye´de piyasaya sunulacak motorlu taşıtların ECE-R belgesine sahip olması zorunludur.

ECE-R BELGESİ STANDARTLARINA NASIL UYGUN OLUNMALIDIR?

ECE-R belgesi, motorlu taşıtların ve parçalarının Avrupa Birliği karayollarında taşıması gereken standartları karşılamasını gerektirir. Ürünler, Avrupa Ekonomik Alanı´nın belirlediği teknik ve güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. 

ECE-R BELGESİ KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

ECE-R belgeleri genellikle 1 yıl süreyle geçerlidir. Belgeler 3 yıllık olarak düzenlenir ve her yıl denetim ve gözetim işlemleri gerçekleştirilir. 

ECE-R BELGESİ KAPSAMINDA NELER YER ALMAKTADIR?

ECE-R belgeleri, elektrikle çalışan araçlar için güvenlik gereksinimlerini kapsar. Bu standartlar, karayolu taşıtlarının belirli hız limitleri ve güvenlik koşullarını sağlamasını içerir. 

ECE-R BELGESİ TEKNİK DOSYA KURULUMU NASIL YAPILIR?

ECE-R belgesi için gerekli teknik dosya, aşağıdaki testleri içermektedir:
• Titreşim testi (7-50 Hz frekans aralığında)
• İvmelenme testi (28G boyuna, 15G enine darbe simülasyonu)
• Kırılma testi (100 kN kuvvetle)
• Termal stres testi (+60°C ile -40°C arası)
• Yangına dayanıklılık testi (700°C´de 70 saniye)
• Kısa devre ve aşırı yükleme testleri
• Elektrik emniyeti uyumluluk testi
 

ECE-R BELGESİNİ KİMLER KULLANABİLİR?

Avrupa Ekonomik Alanı´nda ürün satmak isteyen üretici firmalar ve işletmeler, ECE-R belgesini almak zorundadır. Bu belge, ürünlerin AB Yeni Yaklaşım Direktifleri´ne uygun olarak üretildiğini gösterir.

ECE-R BELGESİ HANGİ ÜLKELERDE GEÇERLİDİR?

ECE-R belgesi, Avrupa Birliği´nin zorunlu kıldığı Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında yer alan ürünler için geçerlidir. AB üyesi ülkelerde ve Türkiye´de piyasaya arz edilecek ürünler bu belgeyi taşımak zorundadır. 

CE Belgelendirme

Bizi Takip Edin :
EKOL ULUSLARARASI BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
  • AMaslak Meydan Sokak. Beybi Giz Plaza No:1 Kat:15 D:55 Sarıyer İstanbul
  • T0212 909 12 07
  • W0552 746 10 51
  • Minfo@ekolbelgelendirme.com
Kapat
Anlık gelişmelerden ve kampanyalarımızdan anında haberdar olmak için bültenimize abone olun!
Whatsapp