Dünya Gazetesi´nin Danışmanlık ve Belgelendirme konusunu içeren HAZİRAN ekinde manşette yer aldık. Firmamızın yer aldığı dergi görseli ve diğer detaylar aşağıda sizlerle paylaşılmıştır.
Ekol Belgelendirme İstanbul´dan Dünya´ya açılan uluslararası belgelendirme kuruluşudur.
DÜNYA GAZETESİ´NDE YAYINLANAN HABERİMİZ ve HABERA AİT GÖRSEL ŞU ŞEKİLDE;
EKOL BELGELENDİRME PANDEMİDE GELEN TALEPLE İŞ HACMİNİ ARTTIRDI
Pandemiyle birlikte belgelendirme sektöründe birçok oyuncu iş hacmini artırdı. Ekol Belgelendirme Satış Müdürü Ayten Mona Arslan, "Bu dönemde
özellikle medikal ağırlıklı olmak üzere, kimya ve gıda sektöründe yer alan firmalarla çalışma imkanımız oldu" dedi.
COVID-19´un belgelendirme sektörüne olumlu katkılar sundu- İhracat kanalında belgelendirilen firmalar avantaj elde ediyor ğuna işaret eden Ekol Belgelendirme Satış Müdürü Ayten Mona Arslan, "COVID-19 döneminde özellikle medikal ağırlıklı olmak üzere, kimya ve gıda sektöründe yer alan firmalar ile çalışma imkanımız oldu. O dönemde evden çalışma zor olsa da bunu altyapımızın sağlamlığı ve kullandığımız uygulamalar ile gerek denetimlerde gerek belgelendirme süreçlerinde kolayca gerçekleştirip firmalarımızın yanında yer aldık.
Yoğun olarak Almanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve Sırbistangibi ülkelerle de çalışma imkanı bulduk" ifadelerini kullandı. Müşteri portföylerini geliştirirken hizmet kapsamlarınıda genişlettiklerine vurgu yapan Arslan, "FDA süreçlerinde yoğun olarak çalıştık. Sağlık Bakanlığı bildirimlerinde ve kayıtlarında firmalara destek olduk" diye konuştu. Dijitalleşmenin belgelendirme sektörüne olumlu yönde et
ki ettiğini belirten Arslan, "Özellikle zaman yönetimi anlamında Yönetim sistemleri, ürün belgelendirme, gözetim, test ve kalibrasyon alanında reel sektörden gelen talepleri karşılayan Ekol Belgelendirme,
yönetim sistemi standartlarına bağlı olarak eğitimler, tetkik hizmetler, tedarik zincirlerin yönetimi, ürün testleri, güvenlik çözümleri gibi birçok alanda entegre hizmetler sunuyor. İhracat kanalında belgelendirilen firmaların pazar payını artırma ve verimlilik açısından avantajlar elde ettiğini dile getiren Zeliha Orhan, "Özellikle, Avrupa ile çalışma imkanı bulan firmalar hızlı bir şekilde kurumsallaşmayı yakalayıp özellikle sosyal uygunluk kapsamında da hızlı bir ivme yakaladılar. Bu da haliyle ülke için de ihracat yapan firmalar aldıkları belgelerle ayrıcalıklı hale geldi" şeklinde konuştu.
İş anlaşmalarında bizi firmalarina davet etmek isteyen şirketleri online toplantılara davet ettik. Yeri geldi gün içerisinde online tek kişi 5 toplantı yapmaya başladı. Gerek yurtdışı gerek yurtiçi firmalarla online toplantılar yapıp online projelerimizi yürüttük" değerlendirmesinde bulundu. ISO ve CE belgeleri konusunda da başarıli adımlar atmak isteyen kurumların yanında olduklarını dile getiren Ekol Belgelendirme Finans Müdürü Zeliha Orhan, "Kuruluşların performanslarını iyileştirmeleri, risklerini azaltmaları ve genel büyümelerini sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirebilmelerine destekler sunuyoruz" dedi.
Orhan, belgelendirme çalışmalanna uzak duran birçok firmanın hem ihracatı artırma hem de katmadeğerli üretimlerini yükseltmehedefiyle sektöre daha fazla yönelmeye başladığına işaret etti.