Sepetim Sepetim

GRS Danışmanlığı

GRS DANIŞMANLIĞI

Global Geri Dönüşüm Standardı, geri dönüştürülebilen materyal içeren tüm ürünlerin işleme, üretim, paketleme, etiketleme ve dağıtımını kapsamaktadır. Dilimize Küresel Geri Dönüşüm Standardı olarak çevrilmiştir. Esas olarak Control Union tarafından 2008´de geliştirilmiştir ve sahiplik 1 Ocak 2011´de Textile Exchange´e geçmiştir. Textile Exchange, 1.7 trilyon dolarlık bir sektörün yarattığı olumsuz çevresel ve sosyal sonuçları en aza indirgemek ve tersine çevirmenin en iyi yolunu bulmak için tekstil tedarik zincirinin tüm sektörleriyle yakından çalışan küresel kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

GRS, geri dönüştürülmüş içeriklerin, gözetim zincirinin, sosyal ve çevresel uygulamaların ve kimyasal sınırlamaların üçüncü taraf sertifikasyonuna yönelik gereklilikler belirleyen uluslararası ve gönüllülüğe dayalı ürün standardıdır.

GRS, geri dönüştürülmüş malzemelerin üretiminden kaynaklanan zararı azaltır veya ortadan kaldırır. Hedefi, doğru içerik talepleri ve iyi çalışma koşulları sağlamak ve zararlı çevresel ve kimyasal etkileri en aza indirmek için gereklilikler tanımlamaktır. Bu gereklilikler, 50´den fazla ülkede çırçırlama, eğirme, dokuma, örme, boyama ve baskı ve dikiş işleri ile uğraşan şirketleri kapsamaktadır.

Özetle GRS´nin amaçları şu şekilde sıralanabilir
;

• Tanımların birden fazla uygulamada hizalanması,
• Geri dönüşümlü girdi malzemelerini izleme ve izleme,
• Müşterilere (hem markalar hem de tüketiciler) bilinçli kararlar,
• Üretimin insanlara ve çevreye zararlı etkilerini azaltmak,
• Geri Dönüşümlü kullanımında kalite konularının ele alınmasında yeniliği teşvik etmektir.

Standart, geri dönüştürülmüş ürünlerin nihai ya da ara ürünlerin üretimini veya ticaretini yapan firmalara uygulanabilmektedir. En az 20% geri dönüştürülmüş materyal içeren tüm ürünleri kapsamaktadır. Uygulama alanı sadece tekstil ürünleri ile sınırlı olmayıp başta kağıt, ambalaj, cam, plastik gibi ürünler olmak üzere çok geniştir. Standart, geri dönüştürülmüş içeriğini ve üretimlerinde sorumlu sosyal, çevresel ve kimyasal uygulamaları doğrulamak isteyen şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır.

GRS DANIŞMANLIĞI


GRS sertifikasyonu; sürdürülebilirlik, çevre, enerji tasarrufu, enerjinin etkin kullanımı, maliyetlerin düşürülmesi gibi konuların oldukça önemli bir hale geldiği ve bu konuların artık küresel olarak tartışılmaya başlandığı günümüzde oldukça gerekli bir süreçtir. Bunun yanında GRS, kapsadığı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların rekabet gücünü artırması adına mutlaka sahip olunması gereken bir sertifikadır. GRS danışmanlığı alınarak bu sertifikayı vermeye yetkisi olan bir kuruma başvuru yapıldıktan sonra bir dizi işlemin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu adımlar, GRS danışmanlığı ve sertifikasyon hizmeti veren firmalara bağlı olarak değişebilmekle beraber ana hatlarıyla şöyle özetlenebilir:

* Başvuru, sözleşme, ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi
* GRS ile ilgili firma bünyesinde ilk kontrol ve sertifika denetlemelerine hazırlık

İlk denetlemeden önce başvuru sahibi firmaya şu belgeler gönderilmektedir:


1. GRS Standardı hakkında bilgilendirme yazısı.
2. Standart / Manuel ve uygulama kılavuzu.
3. Süreç ile ilgili diğer dokümanlar:

* Denetim kontrol listeleri, tedarikçilerin ve taşeronların listesini içeren denetim raporu.
* GRS danışmanlığı alarak sertifika başvurusu yapan firma, bu belgeleri tamamen ya da kısmen doldurmakta ve işletme lisansları, politikalar ve prosedürler, tedarikçi sertifikaları vb. gibi evrakları sertifikayı verecek kuruma beyan etmek üzere hazır hale getirmektedir.
* Daha sonra başvuru sahibi firma bünyesinde denetim gerçekleştirilmektedir. Bu denetim planı da yine GRS danışmanlığı ve sertifikasyon hizmeti sağlayan kurumlara bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.

Fakat genel anlamda şu adımlar takip edilmektedir:


1. Açılış toplantısı.
2. Denetimin yapılması.
3. Denetim raporu ve bulguların hazırlanması.
4. Kapanış toplantısı.

*Denetimin tamamlanmasının ardından, bulguları ayrıntılandıran bir rapor hazırlanmaktadır. Uygunsuzlukların veya (varsa) bulguların kapatılması durumunda başvuru sahibi firmaya sertifika verilmektedir.

“Bir firmanın uluslararası bir standarda dair belgeye sahip olması onun yararına olacaktır. Uluslararası standartlara uygun olarak; üretim, dağıtım, depolama, ambalajlama vb. faaliyetleri yürüttüğünü gösteren firmalar, uluslararası ün, saygınlık ve güvenilirlik kazanabilir. EKOL Belgelendirme Kuruluşu olarak firmanıza prestij kazandıracak GRS Danışmanlık Hizmetini sizlere sunmaktayız. Destek ve detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.”
 

Bizi Takip Edin :
EKOL ULUSLARARASI BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
  • AMaslak Meydan Sokak. Beybi Giz Plaza No:1 Kat:15 D:55 Sarıyer İstanbul
  • T0212 909 12 07
  • W0552 746 10 51
  • Minfo@ekolbelgelendirme.com
Kapat
Anlık gelişmelerden ve kampanyalarımızdan anında haberdar olmak için bültenimize abone olun!
Instagram
Whatsapp