ISO 56000 İnovasyon Yönetim Sistemi

Uluslararası standartlar örgütü olarak Dünya´nın 1 numarası olan ISO´da ISO 56000 İnovasyon Yönetim Sistemleri ile alakalı hizmetler yakın zamanda hayatımıza girmiştir. Geliştirme, buluşlar, arge, ürge, iyileştirme gibi terimlerden sıkça bahsedilen bu sistem içerisinde ürün ve hizmet yeniliği olarak anılan teknolojiler içermektedir.

Bir çok geliştirici, akademisyen ve firma sahibi inovasyon konusunda çalışmalar sürdürmektedir. İnovasyon alanında yönetiminin standartlarının oluşturulması, geliştirilmesi ve teşvik edilmesi ile alakalı sürdürülebilirliğin sağlanılabilmesiyle ilgili olarak ISO TC 279 isimli teknik komitenin oluşması ve geliştirmeleri ile İNOVASYON YÖNETİM STANDARTLARI bir çok serinin ardından 2018 senseinde ISO 56000´ı meydana getirdi. Kurumsal inovasyonun geliştirilmesi, standart inovason terminolojisinin oluşturulması, paydaşların arasındaki etkileşimleirn yönetilmesi, fikri mülkiyet yönetimlerinin yanı sıra stratejik istihbarat yönetimleri ve fikir yönetimlerindeki süreçlerin iyi bir şekilde oluşturulabilmesi, yönetilebilmesi ve sürdürülebilirlik sağlanabilmek amacı ile ortaya çıkarılan bir yaklaşım türüdür.

ISO 56000 ULUSLARASI İNOVASYON YÖNETİM STANDARDI

Genel anlamda ürünlerin piyasaya sürülebilmesi için yöntemlerin yeni olanlarının geliştirilmesi, yeni olan tedarik kaynaklarının ele geçirilmesi ve pazarlardaki yeniliklerin edinilmesini içerecek olan kombinasytonların gerçekleştirilmesini kapsarlar. Her sektörde işin geliştirilebilir olması önemlidir. İş geliştirilmesi ve organizasyonların daha da büyüyebilmesi için inovatif faaliyetler gerçekleştirilmelidir. İnovasyon´da süreçlerin yönetilmesi ve değişim yöntemlerinin kombinasyonlarınına İNOVASYON YÖNETİMİ adı verilir. Ürünlerin pazarlamaları, iş süreçlerinin takibi için geliştirilen YENİLİKÇİ İnovasyon yönetim standardına Ekol Belgelendirme ile göz atmak ister misiniz?

ISO 56000 Standardı ISO tarafından geliştirilmiştir.. Yönetici, çalışan ve kullanıcıların iş birlikleri içerisinde olduğu ve ISO 56000 sayesinde firmanın iç ve dış pazardaki fırsatları karşılayabileceği sistemleri geliştirmesini sağlayacaktır. Yeni ürünlerin ve sistemlerin geliştirilmesi ve bunların pazarlanması için yardımcı olan ISO 56000 Belgesi için profesyonel danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.

Bir çok markanın ürettiği ve hizmet vermeye başladığı yeni sistemlerin öne çıkarılabilmesi, duyurulabilmesi için en önemli unsuru olarak bilinir. Toplamda 9 bölümden oluşan standartlar serisininin bazı bölümleri yayınlanmıştır. Gelişime ve değişime ayak uydurmak ve projeleriniz için daha büyük yatırımcılar bulmak için ISO´nun geliştirmiş olduğu Uluslararası İnovasyon Yönetim Startlarına sizde adapte olun. ISO 56000´ın standartlar serisi;

ISO 56000: 2020     İnovasyon Yönetimi – Temel Prensipler ve Terminolojiler
ISO 56002: 2019     İnovasyon Yönetimi – İnovasyon Yönetim Sistemi – Rehber
ISO 56003: 2019     İnovasyon Yönetimi – İnovasyon Ortaklığı için Araçlar ve Yöntemler – Rehber
ISO 56004: 2019     İnovasyon Yönetimi – Değerleme – Rehber
ISO 56005     İnovasyon Yönetimi – Fikri Mülkiyet Yönetimi – Rehber
ISO 56006     İnovasyon Yönetimi – Stratejik İstihbarat Yönetimi – Rehber
ISO 56007     İnovasyon Yönetimi – Fikir Yönetimi – Rehber
ISO 56008     İnovasyon Yönetimi – İnovasyon Operasyon Ölçümleri için Araçlar ve Yöntemler -Rehber
ISO 56010     İnovasyon Yönetimi – Açıklayıcı ISO 56000 Örnekleri

ISO 56000 Belgesi almak için bizden destek alabilirsiniz. En uygun fiyatlarla kendinden büyük firmalarla iş birliği yapacak olan girişimcilere, kobilere, kobi adaylarına, kobilerden daha büyük firmalara, akademik kurumlara ve özel sektör kuruluşlarına hizmet vermekteyiz.

Detaylar ve teklif talepleri için Ekol Belgelendirme´yi arayın..

Bizi Takip Edin :
Ekol Belgelendirme
  • AMaslak Meydan Sokak. Beybi Giz Plaza No:1 Kat:15 D:55 Sarıyer İstanbul
  • T0212 909 12 07
  • W0552 746 10 51
  • Minfo@ekolbelgelendirme.com
Kapat
Anlık gelişmelerden ve kampanyalarımızdan anında haberdar olmak için bültenimize abone olun!