Her organizasyon sistemlerini ve verilerini korumak bilgi güvenliği standartları ile korumaya çalışır. Güvenlik stratejisinin etkili bir şekilde olması için sadece güvenlik önleme çalışmaları değil bunun yanında bu önlemlere bağlı olan risklerinde etkili bir şekilde yönetilmesi gereklidir. Bunun için kullanılabilecek standart ISO/IEC 27005: Bilgi ve Güvenliğinin Risk Yönetimi olmaktadır. Bu standart bilgi güvenliğine ait risklerin belirlenmesi, analiz edilmesi ve yönetilmesi için gerekli kriterleri belirler. Risk yönetiminin yapılandırılması ve tüm süreçte karşılaşabileceğiniz sorunları içinde birebir çözümler sunan bu standart etkili bir yönetim sağlar. Bu yönetimde kullanılabilecek araçları da sunar.
Ekol Belgelendirme ile bu sertifika ve diğer ISO belgeleri için doğru adımları atmak isterseniz hemen whatsapp hattımızdan veya kurumsal email adreslerimizden bilgi alabilirsiniz.
Her adımınıza rehberlik eden bu standart risklerin etkili bir şekilde ele alınmasını sağlayarak daha başarılı sonuçlar sunar.
Sistemin başarılı olabilmesi bazı temel ilkelere dayanır. Bu ilkeler ile çalışmalarınızın etkinliği artabilir. Temel ilkeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
1. Risklerin sistematik yönetimi: bu standardın ana teması sistematik bir yönetim sağlanmasıdır. Risk yönetimi söz konusu olduğunda ise planlı ve organize bir şekilde çalışmaların ilerlemesi büyük avantaj getirecektir.
2. Risklerin tanımlanması ve analizi: Bilgi güvenliğinin en temel adımı bu aşamadır. Özellikle potansiyel tehditlerin, risklerin, zafiyetlerin belirlenmesi çalışmaları daha doğru bir şekilde yönlendirecektir.
3. Risklerin Değerlendirilmesi ve Önceliklendirilmesi: Analizler sırasında farklı boyutlarda riskler oluşabilir, bu risklerin önem derecelerinin belirlenmesi ve bu şekilde sıralanması gereklidir. Risklerin kabul edilebilir seviyeye indirilmesi için çalışmalar planlanır.
4. Risk yönetimi stratejilerinin geliştirilmesi: Belirlenen risklerim nasıl azalacağını ve ortadan kaldırılacağına göre planlar yapılır. Bu şekilde risk yönetimi için en uygun yöntem belirlenir.
5. Risklerin İzlenmesi ve Yeniden Değerlendirilmesi: Risk yönetimi çalışmalarında sürekli gözden geçirmeler yapılır ve gerekli durumlarda güncellemeler yapılır.
Farklı ölçeklerdeki pek çok işletme için sayısız avantajları bulunan ISO/IEC 27005: Bilgi ve Güvenliğinin Risk Yönetimi standartları ile daha güvenli bir organizasyon elde edebilirsiniz. Bu durum hem çalışma aşamasında hem de hizmet verdiğiniz alanda rekabet avantajı getirir. Risk yönetiminde beş aşamada çalışmalar tamamlanır. Bunlar:
Risk tanımlama
Risk analizi
Risk yönetimi stratejilerinin geliştirilmesi
Risk izleme ve yeniden değerlendirme
Bu çalışmalarla yapılan başarılı bir bilgi güvenliği risk yönetimi sonrasında kapsamlı bir risk yönetim çerçevesi elde edebilirsiniz. Sistematik bir çalışmalar yaparak en küçük risklerin bile anında fark edilmesi söz konusu olacaktır. Analizlerin başarılı bir şekilde yapılması ise sürekli iyileştirme fırsatları elde etmenize imkan tanıyacaktır. Riskleri adım adım takip ederek anında iyileştirmeler yapabilirsiniz. Özellikle risklerin objektif bir şekilde değerlendirilmesi çok önemlidir. Bu şekilde güvenlik önlemlerini de artırmış olabilirsiniz.
Risklerin etkili bir şekilde yönetilmesi için elde edilen bu kapsamlı çerçeve etkili bir temel elde edebilirsiniz. İşletmenizin ihtiyaçlarınızı baz alarak en etkili stratejiler ile sürecin yönetilmesi için firmamızdan destekler alabilirsiniz. Risk yönetim sürecinin pratik uygulama yöntemleri ile ele alınması ve bu standarttan nasıl yararlanabileceğinizi keşfetmek için uzmanlarımızdan destekler alabilirsiniz. Doğru yöntemler takip edildiğinde hedeflenen satış başarıları elde edilebilir.
Ekol Belgelendirme size 1 telefon kadar yakın! Sitemizde yer alan numaralarımızı arayarak sizler için en uygun teklifleri firmamızdan alabilirsiniz.Türkiye´nin neresinde olursanız olun bizi arayabilirsiniz.