Sepetim Sepetim

Medikal Ürün Danışmanlığı

Medikal ürün danışmanlığı hizmeti veren Ekol Belgelendirme öncelikli olarak ÜTS Kayıt danışmanlığı ve UBB kayıt danışmanlığı hizmetlerini siz değerli ziyaretçilerine profesyonel kadrosu ile başarılı bir şekilde uzun senelerdir sunabilmektedir.

NEDİR ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ (ÜTS) KAYDI

2014 senesinin başlarında başlayan Ürün takip sistemi yani ÜTS projesi TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE) ve T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ortak girişimidir. Ürün takip sisteminde tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerinin üretim aşamalarındaki üretilen yerden, ithalat aşamalarında son kullanıcıya kadar uzanan her yolun takip edilmesini, izlenmesini sağlamaktadır. 2017 senesinde uygulanmaya tam anlamı ile başlanan bu projenin çok yararlı olduğu ve muhteşem yararlar sağladığını hepimiz bilmekteyiz.

Ürün takip sistemi sayesinde tekil takip süreçleri başlamaktadır. Ürünü ithal edenler için gümrükten ürünün geçmesinin hemen ardından son kullanıcıya ulaşmasına kadar ve ülkemizde üretilen ürünlerin piyasaya sunulmasından itibaren son kullanıcıya ulaşana kadar her süreç takip altında tutulmaktadır. İhraç edeceğiniz ürünlerin istatiksel verilerinin kayıt altına alınması amaçlanmaktadır. Sizlerde firmanızın medikal ürünleri için danışmanlık talep ediyorsanız, üretim, ihtalatını yaptığınız ürünlerin ÜTS kayıt ve takip işlemleri için  Ekol Danışmanlık firmasına ulaşabilirsiniz.

Medikal ürün danışmanlığı alanında uzmanlaşan personelimiz ile hizmetlerimizi sunmaktayız.ÜTS kaydı ile tüm ürünlerin verileri kontrol altına alınır. Kozmetik ürünleri, tıbbi cihazların üretim aşamaları, üretimleri ,ithalatı alanındaki tüm süreçler kontrol altına alınması nedeni ile güvenilir ürününüz olur, aynı zamanda hatalı olan, sahte olan veya bozulmuş ürünlerin piyasada serbest bir şekilde dolaşımı da engellenecektir.

ÜTS sisteminin amaçlarından diğerlerine bakacak olursak, ürünler için yapılan testler, kontroller, nakliye aşamaları, depolama koşullarının tamamı kontrol altında olacak ve güvenli ürün listesinde yer alacaklar. Tıbbi cihazlarında ayrıca envanterlerinin, bakım onarımlarının, kalibrasyon ve garanti süreçlerinin de doğru, düzgün olması ve takiplerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı UBB Firma ve Ürün Kaydı

3/03/2002 tarih ve 24694 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tıbbi Cihaz Yönetmeliğinin 16. maddesinin, 12/03/2002 tarih ve 24693 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliğinin 14. maddesinin ve 14/10/2003 tarih ve 25259 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliğinin 13. maddesinin kayıtla ilgili hükümleri gereğince (söz konusu yönetmelikler 09/01/2007 tarih ve 26398 sayılı resmi gazetede güncellenerek yeniden yayımlanmıştır.); ülkemizde yerleşik bulunan üretici ve ithalatçı firmaların ürettikleri ve ithal ettikleri ilgili yönetmelikler kapsamında bulunan tıbbi cihazları, bayilerini, teknik servislerini Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’na (TITUBB) bildirmesi gerekmektedir.

Ekol Belgelendirme olarak tüm bu kayıt işlemlerinizde işlerinizin ve evraklarınızın takibi, eksik olan aşamaların tamamlanması için tecrübeli danışmanlarımız hizmetinizdedir. Uygun fiyatlarımız ile sağladığımız medikal ürün danışmanlığı hakkında detaylı bilgi alabilmek adına sitemizde yer alan müşteri hizmetleri numaralarımızı arayabilirsiniz.

Ekol Belgelendirme´nin Sunduğu Medikal Ürün Danışmanlık Hizmetleri

* Medikal etiket hazırlama hizmeti
* UBB kayıt hizmetleri
* Sterilizasyon ve validasyon
* Medikal vijilans
* Medikal cihaz dağılımı
* Medikal risk analizi hizmeti
* Medikal cihaz tasarım hizmeti
* Tıbbi personel için medikal cihazlar ve etkileşim hizmeti
* Yazılım validasyonu
* Tıbbi ve medikal cihazların ürün tasarım hizmetleri
* ACS Hizmeti * Biyouyumluluk hizmeti
* Validasyon ve hijyen faaliyetleri
* Üts kayıt işlemleri hizmeti

Daha fazla bilgi ve aklınızdaki sorular için hemen bizi arayın.

Sıkça Sorulan Sorular
Karbon ayak izi hesaplaması ve sera gazı hesaplaması arasındaki fark nedir ?

  Karbon ayak izi hesaplaması ve sera gazı hesaplaması arasındaki fark , ölçülen unsurların farklılığından kaynaklanır.

  Karbon ayak izi hesaplaması,bir ürünün,bir organizasyonun veya bir kişinin doğrudan ve dolaylı olarak atmosfer saldığı karbondioksit miktarının ölçümüdür.

  Bu hesaplama ile,ürün veya hizmetlerin üretim,nakliye kullanım atık süreçlerindeki karbondioksit emisyonları hesaplanır ve ölçülür.

  Sera gazı hesaplaması ise ,karbondioksit dışında diğer sera gazlarının emosiyonları ile ilgilil bir ölçümdür.

  Sera gazı hesaplaması ise,karbondioksit dışında satımlarının dışında, diğer sera gazlarının kaynaklarının ölçülmesini de içerir.

  Genel olarak,karbon ayak izi hesaplama tüm karbondioksit emisyon kaynaklarını ölçerken , sera gazı hesaplaması karbondioksit dışındaki sera gazlarını da ölçüp hesaplar.

Bizi Takip Edin :
EKOL ULUSLARARASI BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
  • AMaslak Meydan Sokak. Beybi Giz Plaza No:1 Kat:15 D:55 Sarıyer İstanbul
  • T0212 909 12 07
  • W0552 746 10 51
  • Minfo@ekolbelgelendirme.com
Kapat
Anlık gelişmelerden ve kampanyalarımızdan anında haberdar olmak için bültenimize abone olun!
Whatsapp