Özellikle Save Ralph isimli kısa filminden konuya girmek istiyoruz. Hayvan deneyleri ile ilgili çekilmiş olan bu kısa film dünya üzerinde milyonlarca kez izlenmiş ve bir çok kozmetik markası ile alakalı akıllarda bazı soruları beraberinde getiriyor. Acaba kullandığınız kozmetik ürünlerinde hayvan deneyi yapılıyor muydu? Save Ralph filminde bir deney tavşanının yaşadıkları ile alakalı bilgileri kendi ağzından dinlediğimizde hayvan deneyleri ve testleri ile alakalı olarak akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi için bir çok markada bazı sertifikaların arandığı bilinmektedir. Bu sertifikaların en başında PETA SERTİFİKASI gelmektedir.
Peta sertifikası ile alakalı detay kısmına geçmeden önce SAVE RALPH kısa filmini gelin hep birlikte tekrar izleyelim.
PETA KİMDİR? PETA NEDİR?
Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA, People for the Ethical Treatment of Animals) olarak bilinen ve ingilizce kelimelerinin baş harflerini alan bir hayvan hakları organizasyonu olan PETA, Virginia kökenli ve tahmini olarak 2 Milyon üyesi bulunan ve destekçiside bir hayli fazla olan dünyanın en büyük hayvan hakları savunucusu grubudur. 1980 senesinde kurulmuş olan, kar amacı gütmeyen, vergiden muaf olan PETA kuruluşunun tüm giderleri üyeleri tarafından finanse edilmektedir.Yalnızca Amerika´da değil aynı zamanda Güney Afrika´da, Kanada´da, Hindistan´da ve bir çok Avrupa Birliği ülkesinde de ofisi bulunan bu kuruluşa göz atıldığında öncelikli olarak 4 konuya odaklanılmaktadır.
* Fabrika Çiftçiliği
* Kürk Çiftçiliği
* Hayvan Testleri
* Hayvanların Eğlence Amaçlı Kullanılması
Peta kuruluşu aynı zamanda hayvanların öldürülmesi, zincire bağlanması, esaret altında tutulması, köpek dövüşleri, horoz dövüşleri, boğa güreşi vb.. durumlar içinde karşı kampanyaları ile tanınmaktadır.
Kozmetik ürünlerinde yer alan bazı logolar ve sertifikalar kapsamında PETA logosu gözünüze çarpmış olabilir. Sizlerde ürettiğiniz kozmetik ürünlerinde PETA sertifikasına sahip olmak istiyor ve ürün ambalajınızda dünyanın en büyük hayvan hakları savunucusu kuruluşunun logosuna yer vermek istiyorsanız Ekol Belgelendirme´den destek alabilirsiniz.
PETA en fazla cruetly free markasını bünyesinde barındırıyor olsa bile standartlarının farklı olduğu ile bilinmektedir. Peta sertifikası alabilmek için ürettiğiniz ürünlerde ve içeriklerde hayvanlar üzerinde test yapmayacağınıza, tedarikçilerinizin de böyle birşey talep edemeyeceğine dair belge imzalanması gerekir. Peta sertifikası bulunan yüzlerce marka bulunmaktadır. Bu markalar hakkında bilgi edinmek için incelediğiniz web sitemizin iletişim sayfasında yer alan telefon numaralarımızı arayabilirsiniz.
Cruelty Free Etiketi Nedir?
Bu etiketin türkçe karşılığı zulümsüz etiketidir. Ekol Belgelendirme olarak yaşam zincirini destekleyici olan bu etiket ile tüketicilerinize hayvanlara zulüm yapılmayarak ve bu ürünün hayvanlara test yapılmadan üretildiğini belgelemiş olursunuz. Firmamıza yapacağınız başvuru ile işlemlere başlanılmaktadır. Genellikle test odaklı olarak yürümekte olan bu programın ilk başvurusunun sonrasında Ekol Belgelendirme akredite laboratuvar testlerinin sonrasında ürün tescil edilmekte ve sertifikalandırılmaktadır.
Peta belgesine sahip olmak ve ürünlerinde CRUELTY FREE Etiketine yer vermek isteyenlerin yapması gereken Ekol Belgelendirme telefon numaralarını aramak olmalıdır.
Daha fazla bilgi edinmek ve Türkiye´de ender bulunan bu hizmet hakkında teklif almak için bizi arayın..