Ekol Belgelendirme´de aradığın tüm yanıtlar var. Teknik Dokümantasyon Hangi Bilgi ve Belgeleri İçermeli? sorusunun yanıtını bugün kurumsal sitemizde sizlere sunduk. Teknik dokümantasyon hangi bilgi ve belgeleri içermeli konusunda sizlere bilgi vermek istiyoruz. Avrupa pazarında ürün satışı gerçekleştirmeyi hedefleyen firmaların, CE belgesi almak üzere ürettikleri ürün veya ürün grupları hakkında detaylı bir doküman hazırlamaları gerekmektedir. Bu doküman, ilgili standartlara ve mevzuatlara uyumun tanıtılmasını ve dile getirilmesini içermelidir.
Ekol Belgelendirme´nin sitesinde yer alan canlı destek hattından bilgi almanız mümkündür.
CE belgesi almak isteyen işletmeler için hazırlanan bu doküman, en az 10 yıl olmak şartı ile muhafaza edilmelidir. Bu süre zarfında, belge sahibi firma için büyük bir öneme sahiptir çünkü CE işareti veren yetkili mercilerce belirli aralıklarla takip amaçlı incelenebilir.
Teknik dosyanın önemi yalnızca CE işaretini ekleyecek olan işletmeler için geçerli değildir. Hazırlanan bu teknik dosya, yetkili mercilerin uyum ve uygunluk değerlendirme aşamalarında kalite standartlarını belirlemede ve kalite standartlarının yönetimi sisteminde önemli bir unsur olarak öne çıkabilir.
Öte yandan da Teknik dokümantasyon hangi bilgi ve belgeleri içermeli konusunda gereken unsurlar ise tam olarak şunlardır;
• Açık Şekilde Ürünün Tanıtımı: Üretilen ürünün her yönden detaylı bir açıklaması ve neden CE belgesi alması gerektiğine dair güçlü kanılarla bir anlatım.
• Tam Olarak Ürünün Kullanım Amaçları ve Alanları: Ürünün kullanım amaçları ve kullanım alanlarının detaylı bir şekilde sunumu yapılmalıdır.
• Tasarım ve Tam Olarak Diğer Üretim Bilgileri: Ürünün tasarım ve üretimi ile ilgili teknik bilgiler ve donanımlar.
Bu önemli olan unsurlar, CE belgesi almak isteyen firmalar için kapsamlı bir bilgi sunarak ürün güvenliğine ve kalitesine dair gereken standartları karşılamayı amaçlamaktadır.
Tüm AB yönetmelikleri, ürünlerin CE belgesine sahip olmasını şart koşarak, ürünlerin teknik dokümantasyonunu talep eder. Teknik dosya, aslında bir ürünün CE belgesi almasına yönelik her türlü belgeyi toplu şekilde içeren bir dokümantasyon setidir. Ürünün geçerli gerekliliklere uygunluğunu göstermek amacıyla gerekli olan tüm bilgileri içermelidir ve genellikle ürünün son üretim tarihinden itibaren en az on yıl süreyle muhafaza edilmelidir.
Teknik dosya, sürekli olarak güncel tutulmalı ve CE belgesi alındıktan sonra ürün için uygulanan yeni işlemler varsa dosyaya ilave edilmelidir. Ayrıca, teknik dosya her daim hazır bulundurulmalı ve en az bahsettiğimiz üzere 10 yıl süre ile saklanmalıdır. Yetkili makamlar tarafından talep edildiğinde hızlı ve kolay bir erişim sağlanmalıdır.
Teknik dosya içeriği ise aynı şekilde şu unsurları içermelidir;
• AT Uygunluk Beyanının olması,
• Üretici firma hakkında tüm bilgiler olması,
• Ürün ile ilgili olarak tüm teknik bilgilerin olması,
• Kullanım kılavuzunun olması,
• Elektrik ve teknik çizimlerin olması,
• Ürün ile ilgili gerekli olacak uyarı etiketlerinin olması
• Gerekli test raporlarının olması,
Teknik dosya bu anlamda bir ürünün CE belgesi alabilmesi için gerekli olan tüm detayları içerir ve ürünün güvenilirliğini ve uygunluğunu kanıtlar. Bu nedenle de son derece önemli olduğunun altınız çizebiliriz. Dolayısı ile bu dosyanın hazırlanma sürecinde firmamızdan destek almak sizler için çok doğru olacaktır. Bu sayede hızlı ve güvenli şekilde dosyanı hazırlanacak ve CE işareti alma süreciniz de ciddi anlamda hızlanacaktır.
Çok daha fazlası için Ekol Belgelendirme´nin alanında uzman danışanlarına ulaşabilirsiniz. Sitede yer alan müşteri hizmetleri numaralarından mesai saatleri içerisinde arama yapabilirsiniz.